KUNNE JUBLE FOR SEIER: Kaptein Christian Grindheim scoret det viktige 2-0-målet mot Ranheim. Sondre Tronstad, med ryggen vendt til, gjorde FKHs første mål, og sammen sikret de topp fire-plassering for FKH. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)
KUNNE JUBLE FOR SEIER: Kaptein Christian Grindheim scoret det viktige 2-0-målet mot Ranheim. Sondre Tronstad, med ryggen vendt til, gjorde FKHs første mål, og sammen sikret de topp fire-plassering for FKH. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

FKH til kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse

FOTBALL: FK Haugesund måtte ut i straffesparkkonkurranse for å ta seg til kvartfinalen i NM.

Det var ventet tøff motstand FKH møtte Mjøndalen i cupens 4. runde på bortebane. og tøft ble det, selv om det lenge så ut til at FKH skulle ta seg videre etter ordinær tid.

Etter 19. minutter ga veteranen Christian Grindheim bortelaget i ledelsen etter et presist hjørnespark fra Alexander Stølås. Mjøndalenforsvaret svikter totalt og Grindheim får stå helt alene på bakre stolpe.

1.omgang var en jevnspilt affære og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Ett minutter etter pausen så det tungt ut for Mjøndalen. Frederik Gytkjær blir spilt alene gjennom av David Akintola. Dansken gjør ingen feil alene med Mjøndalen-keeper Lukas Jonsson og dobler ledelsen til 2-0 til FKH.

Bortelaget så ut til å ha god kontroll på oppgjøret. Det var imidlertid frem til keeper Per Kristian Worre Bråtveit roter det til. Et sleivspark fra Quint Jansen ender opp hos Bråtveit. Sisteskansen klusser det skikkelig til. Dermed er reduseringen et faktum og Mjøndalen hadde los på FKH.

FKH kontrollerte lenge ledelsen og så ut til å ta seg videre. i det 90. minuttet skjer det som sikkert kommer til å irritere trenerapparatet i FKH i lang tid fremover. Markeringen glipper totalt i FKH-forsvaret Quint Jansen får stå alene og utligner til 2-2.

Dermed var det duket for ekstraomganger på Isaachsen stadion. Der skjedde det svært lite og lagene måtte ut i straffekonk for å avgjøre.

Der viste FKH seg å være kaldest. Først skåret Alexander Stølås, Christian Gauseth og Kristoffer Haraldseid på sine straffespark. Per Kristian Worre Bråtveit gjorde opp for tabben han reddet Sebastian Hedlund sitt forsøk på hjemmelagets andre straffespark. Deretter det skåret i tur og orden frem til Vegard Skjerve gikk frem. Han smalt ballen i tverrliggeren og lagene var like langt. 

Til slutt var det imidlertid Mjøndalen som skulle feile. Alexander Betten Hansen bommet på hjemmelagets syvende straffe. Dermed tok FKH seg videre til kvartfinalen med sifrene 9-8.