Siste:

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Toralv Maurstad og Agnes Kittelsen til Haraldsgata

I år er det Toralv Maurstad (91) og Agnes Kittelsen (38) som blir hedret med hver sin Amanda-stein i Haugesunds Walk of Fame.

Om Walk of Fame

Haugesund fikk i 2015 sin egen Walk of Fame da skuespillerne Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgaten.

I 2016 var det Liv Ullmann og Jakob Oftebro og i 2017 kom turen til skuespillerne Pia Tjelta og Bjørn Sundquist.

HAUGESUND: Avdukingen skjer lørdag 18. august under Den norske filmfestivalen.

– Vi har valgt å hedre to skuespillere som virkelig har bidratt til å bygge opp under profesjonaliteten og kvalitetsnivået i Norges, både på teaterscenen og i film- og TV-bransjen, sier Walk of Fame-komiteen i en pressemelding.

Toralv Maurstad har et navn som alltid vil ha gjenklang på den norske film – og teaterscenen. Allerede sju år gammel sto han på scenen som prins Mamilius i Et Vintereventyr på Nationaltheatret. Han har siden den gang bygget seg opp en imponerende karriere som strekker seg over 60 år, som skuespiller, regissør og teatersjef både på Oslo Nye teater og Nationaltheatret.

Agnes Kittelsen har siden årtusenskiftet opparbeidet seg et navn som en av de mest varierte og solide skuespillerne vi har i Norge. Etter endt utdannelse ved Statens Teaterhøgskole i 2003, ble hun snart en favoritt hos publikum med roller på mange av de største scenene i Norge. I tillegg til hennes mange teateropptredener, gjorde Kittelsen inntrykk i storfilmene Max Manus og Kon-Tiki. For rollen som Tikken Lindebrække i førstnevnte film vant hun Amandaprisen for Beste kvinnelige birolle i 2009.