helge-ytteroy-lorange_2

Skal lede Åpne Høyre i to nye år

Bystyrerepresentant for Høyre i Haugesund, Helge Ytterøy L’orange, fikk i helgen fornyet tillit til å lede Åpne Høyre de neste to årene.

RETTIGHETER: Det var sentralstyret i partiet som i helgen oppnevnte nytt styre for perioden 2018 til 2020.

Åpne Høyre er et fast utvalg nedsatt av Høyres sentralstyre for å gi politiske innspill og forslag på LHBTIQ(lesbiske, homofile, bifile, trans-, interkjønn-, og queerpersoner)-relaterte tema, samt å synliggjøre partiets politikk på området.

– Sentralstyret har oppnevnt et styre som dekker hele landet, og nytt av året er at også Nord-Norge er representert. Jeg ser frem til å bygge videre på det vi har fått til siden oppstarten for to år siden, sier Ytterøy L’orange i en pressemelding.

Åpne Høyre har tett samarbeid med Høyres folkevalgte og tillitsvalgte, og bidrar til å markere Høyre på relevante arenaer og pride-festivaler. Ytterøy L’orange opplyser i pressemeldingen at Åpne Høyre har fått politisk gjennomslag på flere områder i partiet, blant annet innen helse, utdanning, asyl, justis og utenriks.

– Vi ser at mange av disse punktene allerede er kommet inn i den blå-grønne Jeløya-erklæringen. Vi skal selvfølgelig holde trykket på regjeringen for å gjennomføre punktene i regjeringserklæringen så vel som handlingsplanen fra 2016, sier Ytterøy L’orange.

Det nye styret teller ni personer og ledes av Helge Ytterøy L’orange (leder, Rogaland). Resten av styret består av  Kristin Kulset (Trøndelag), Daniel Mekki (Vestland), Kaia Marie Rosseland (Oslo/Agder), Carl Fredrik Tjeransen (Oslo), Vegard Rødseth Tokheim (Oslo/Viken), Håkon Rønning Vahl (Troms & Finnmark), Louise-Hill Vegsund (Oslo) og Håvard B. Øvregård (Oslo).