SUGEN PÅ CUPFINALE: Christian Grindheim. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)
SUGEN PÅ CUPFINALE: Christian Grindheim. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

Kun kongepokalen mangler i Grindheims premieskap

Onsdag kveld jakter Christian Grindheim og FKH kvartfinalebillett i junisola i Mjøndalen. I desember drømmer FKH-kapteinen om cupfinale på Ullevaal.

FOTBALL: Over 50 landskamper, norsk seriegull med Vålerenga og cuptriumf både i Nederland og Danmark. Christian Grindheim vil kunne se tilbake på en fin spillerkarriere den dagen han legger opp, men én medalje mangler i premieskapet: kongepokalen.

Ekstra spesielt ville det da ha vært å lede klubben der det hele startet til en cupfinale. Med kapteinsbindet rundt armen.

– Jeg har alltid drømt om å komme til en cupfinale. Jeg har vært nærme, tapt to semifinaler, men dessverre ikke vært god nok. Jeg håper at 2018 er året jeg endelig kommer til en cupfinale. Og at vi vinner, sier 34-åringen.

FKH-trener Eirik Horneland har selv spilt cupfinale for FKH, attpåtil som kaptein. Lillestrøm trakk det lengste strået i 2007, den hittil første og eneste gangen klubben har nådd en cupfinale.

(Saken fortsetter under bildet)

HVOR ER HORNELAND? FKH-laget som startet cupfinalen i 2007. Daværende kaptein Eirik Horneland av uviss årsak ikke på lagbildet før kampstart. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

– Cupen er veldig viktig for oss. Vi ønsker å nå en cupfinale, det har vi ønsket oss siden 2007. Og den jakten fortsetter til vi klarer det, understreker han.

Motstander med sterk hjemmestatistikk

Men veien til en cupfinale på Ullevaal er fortsatt lang. Bortekamp mot formlaget Mjøndalen venter onsdag kveld i cupens 4. runde. Laget på nivå to i Norge har kun tapt fire hjemmekamper i alle turneringer siden nedrykket fra toppdivisjonen i 2015. I fjor ble Strømsgodset og Brann slått på Isachsen stadion. I 3. runde i år måtte Stabæk gi tapt.

Horneland tar slett ikke lett på oppgaven.

– Det blir en tøff kamp mot et godt OBOS-ligalag. De har kjappe spillere i front, en god backfirer og en klok spiller i Christian Gauseth, som styrer mye av spillet sentralt i banen.

Christian Grindheim vet også hva som venter i Buskerud.

– Det blir en tøff kamp mot et godt hjemmelag, som kjemper om opprykk hvert år, sier veteranen.

– Hvilken FKH-utgave får vi se i morgen? 

– FKH-utgaven som vinner. Vi skal vise at vi hører til i en høyere divisjon, sier en offensiv Grindheim.

– Viktig å få gode resultater på de tunge dagene

De hvite og blå kommer fra 2-0-seier mot Sandefjord i hvalfangerbyen. Midtstopperparet Ben Karamoko og Vegard Skjerve sikret seier, men ellers var det ikke veldig mye å rope hurra for.

(Saken fortsetter under bildet)

FØRSTE FKH-MÅL: Sammen med makker Vegard Skjerve, scoret Ben Karamoko da FKH vant 2-0 mot Sandefjord søndag. (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix)

SE OGSÅ: – Har ikke øvd mye på det

– Tre poeng er det eneste positive vi tar med oss fra den kampen. Og at vi graver dypt nok til at vi vinner på en tung dag offensivt, sier Eirik Horneland, før han fortsetter:

– I løpet av en sesong, med forhåpentligvis 37 kamper, som leder oss til en cupfinale, så spiller vi mange kamper der vi ikke får til alt vi ønsker. Da er det viktig å få gode resultater på de tunge dagene.

Grindheim «fit for fight» – trolig uendret FKH-lag

Etter at han forlot banen hjemme mot Rosenborg for tre uker siden med en hamstringskade, var Christian Grindheim tilbake på gressteppet i Sandefjord, hvor han fikk 80 minutter. Mot Vegard Hansens Mjøndalen er FKH-kapteinen klar for å ta nye tak.

– Jeg håper og tror hamstringen tåler en ny kamp fra start, sier Grindheim.

På tirsdagens trening glimret Aleksandar Kovacevic og Kristoffer Velde med sitt fravær grunnet henholdsvis sykdom og eksamen. Ellers kunne Eirik Horneland melde om litt smårusk, men den tidligere G18/G19-landslagstreneren forventer å stille med full tropp på Isachsen stadion.

Uten å ville røpe laget, hinter Horneland til at det blir uendret mannskap i cupens 4. runde.

– Laget vil vi kjenne litt på inn mot kampstart, men mange av de samme vil starte, bekrefter FKH-treneren. Sugen på et cupeventyr.

Sannsynlig FKH-lag (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Vegard Skjerve, Ben Karamoko, Alexander Stølås – David Akintola, Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Torbjørn Kallevåg – Christian Grindheim – Frederik Gytkjær.