Bilde hentet fra prospektet
Bilde hentet fra prospektet

Sjekk hva du får for to millioner i Sauda

– For den med litt penger og mye tid er det en helt unik eiendom, sier eiendomsmegler Alexander Skree om den spesielle eiendommen som nå selges i Sauda.

EIENDOM: For det er ikke hvilken som helst bygning som nå legges ut for salg i Sauda. Sauda Klubb ble i 1929 gitt i gave til funksjonærene ved smelteverket fra smelteverkseierne Electric Furnace Products Company. Nå er den ærverdige bygningen lagt ut for salg.

– Jeg har har fått endel respons på annonsen og det virker jo lovende. Jeg er likevel veldig spent på hvordan dette går, sier Skree.

Han har fått i oppgave å selge bygningen som har et bruttoarealet på over 1000 kvadratmeter. Bygningen er regulert til næring og kultur. De siste årene har den vært i privat eie og brukt som innspillingsstudio for musikk. I følge prospektet inneholder bygningen flere store haller og stuer. Det skal også være fire soverom og flere kjøkken i den ærverdige bygningen.

Bygget eies i dag av Bjørn Ståle Bjørnsen fra Sandnes. I følge Skree finnes det tegninger med leiligheter i bygget, men disse er i følge megleren ikke omsøkt enda. Og selv om prisen langt fra er avskrekkende innrømmer eiendomsmegleren at det ikke er for hvem som helst å kjøpe en slik bygning.

– Eiendommen er vernet og den trenger mye kjærlighet. Det må gjøres endel med bygget og det er uvisst hva som må gjøres for å sette den i stand. For den rette kjøperen er dette imidlertid en helt unik bygning, sier Skree.