Koningsdam_FotoCruiseMapper

Hollandsk gigantskip besøker Haugesund

Cruiseskipet «Koningsdam» på besøk tirsdag

Tirsdag morgen ankommer cruiseskipet ”Koningsdam” Garpeskjær cruisehavn i Haugesund. Skipet er to år gammelt og eies av Holland America Line. Hun er på snaut 100.000 brutto tonn, er 297 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.662.

– Cruiset startet i Amsterdam på søndag, og når skipet klapper til kai klokken åtte om morgenen, er Haugesund første stopp på det to uker lange Norgescruiset, opplyser turistsjef Vigleik Dueland i en pressemelding.

Samtidig opplyser han at tirsdagen blir fylt med aktiviteter og utflukter for passasjerene. Utfluktene som rederiet har valgt ut for sine gjester er tur til Ryvarden, Åkrafjorden, Skudeneshavn, Avaldsnes, rundtur i Haugesund, og helikopterturer over regionen.

Etter å ha opplevd Haugalandet går turen videre til Eidfjord, Geiranger, Bergen, Molde, Honningsvåg og Stavanger, før de er tilbake i Amsterdam 24. juni.

Haugesund har kun ett år tidligere hatt besøk av et Holland America Line skip, den gang var det «Eurodam» som besøkte byen.

Skipet blir for øvrig å se igjen ved Garpeskjærkaien 24. august i år.