Skjermbilde 2018-06-05 kl. 17.41.07

Mekanikere, rørleggere og oljearbeidere stortrives i jobb på sykehjem

De aller fleste av mennene som har fått prøve seg som helserekrutter, skal nå jobbe som sommervikarer på sykehjem. De skryter av godt arbeidsmiljø og stortrives i jobben.
HELSE: Av de 28 som fikk tilbud om 12 ukers arbeidspraksis på sykehjem som helserekrutter, har 23 fått seg sommerjobb i samarbeidskommunene Vindafjord, Karmøy og Haugesund. Vidar Kringlemoen, fylkeskoordinator for Menn i helse, Rogaland, synes prosjektet på Haugalandet har gått over all forventning. 
– Virksomhetene har valgt ut gode veiledere, som har fulgt opp mennene med mål om at de skal bli gode sommervikarer.
Kringlemoen viser til at viktig del av rekruttperioden handler om en gjensidig avklaring.
– Ja, både for mannen, som må tenke: Får jeg dette til, trives jeg og er jeg motivert til en fremtid som helsefagarbeider ? Og for virksomhetene, – ser de potensiale i mennene som en fremtidig kollega og som en god sommervikar?

Skryter av det gode miljøet

Deltakerne, som ofte kommer fra helt andre virksomheter, har gitt tilbakemelding på at de har blitt tatt veldig godt i mot ute på sykehjemmene.
– Veiledere og resten av personalet har vært opptatt av å gi god opplæring og inkludere i fellesskap på avdelingene. Mennene skryter av godt arbeidsmiljø og god oppfølging. De melder tilbake at de stortrives i jobben, og gleder seg til å gå på jobb, sier fylkeskoordinatoren.

Framtidige helsefagarbeidere

Nå venter sommerjobb lønnet av kommunen fra og med 18. juni. I midten av august er det skolestart for dem som nå vil ta steget fullt ut. Da begynner de mannlige helserekruttene et intensivt og komprimert utdanningsløp, der de skal ta helse og oppvekstfag vg1 fram til jul, og vg2 helsearbeiderfag fram til sommeren 2019.
– Og etter dette venter ny sommerjobb og etter hvert en læreplass i samarbeidskommunene, avslutter en fornøyd Kringlemoen.