Skjermbilde 2018-06-07 kl. 20.55.10

– Setter oss i en utfordrende situasjon

BRANNSAMARBEID: Styreleder i Haugaland Brann og Redning iks, Elling Shetland, innrømmer at Haugesund sitt nei til videre brannsamarbeid har satt selskapet i en utfordrende situasjon. Nå samler han styret for å stake ut veien videre.

– Dette er utfordrende, men jeg håper vi finner en løsning som gjør at vi får et samlet selskap. Men at det er en krevende situasjoner det ingen tvil om, sier Hetland.

Hetland opplyser at styret vil tre sammen til et ekstraordinært styremøte inne mandag for å diskutere veien videre.

– VI er nødt til å sette oss ned for å vurdere forskjellige løsninger. Kanskje må vi restrukturere hele selskapet. Hva som skjer nå er usikkert, sier Hetland.

Det interkommunale brannvesenet har allerede sendt ut ansettelsesdokumeter til rundt 380 personer. Flere er allerede ansatt. Etter planen skal det nye selskapet være operativt og ta over driften fra de ni lokale brannvesenene allerede den 1. juli. Hetland innrømmet at slik situasjonen er nå kan det bli vanskelig.

– Vi jobber mot å få dette til innen 1. juli, men dette er noe vi må vurdere alt etter hvordan dette utvikler seg videre. Det viktigste nå er at vi finner en lsøning på hvordan dette kan se ut. Foreløpig er imidlertid den løsningen vanskelig å se, sier Hetland.

Haugaland Brann og Redning IKS har eierskapsmøte den 22. juli. Før det vil bystyret i Haugesund ha sagt sitt. Det skjer onsdag den 13. juni.