Skjermbilde 2018-06-05 kl. 08.01.55

– Vi oppfordrer alle å følge fartsgrensa

Det er ikke bare på land det råkjøres. Finværet de siste dagene har ført til mye trafikk i småbåthavnene. Flere steder er det observert omfattende råkjøring i havnebassengene. Redningsselskapet oppfordrer folk til vise hensyn og følge fartsgrensen, også til sjøs.

– Hvis alle følger fartsgrensen og og viser hensyn vil alle ha det mye kjekkere, sier skipsfører ved redningsskøyta Bergen Krets, Øystein Sandberg.

KarmøyNytt skrev mandag om en video som viste en vannscooter som holdt alvorlig høy hastighet i havnebassenget i Kopervik. Sandberg ønsker ikke å kommentere den spesifikke videoen, men påpeker at det fort kan oppstå farlige situasjoner.

– Det blir som å kjøre i 80 i 30-sonen. Det er små marginer og det kan fort skje en ulykke, sier Sandberg.

Se hele intervjuet med Sandberg i Redningsselskapet i videovinduet over