Skjermdump: Google Maps
Skjermdump: Google Maps

Berømmer brannmannskapene på Huglo

HUGLO: Heroisk og resolutt handling fra reservestyrken på Huglo hindret trolig en større skogbrann. Det er vaktleder ved 110-sentralen i Haugesund, Torgrim Jørgensen overbevist om.

– De rykket raskt ut med fire personer og fikk satt igang med slukkearbeidet relativt raskt. Skulle de ventet på Stod brannvesen er jeg overbevist om at dette hadde blitt adskillig verre å håndtere. Jeg er overbevist om at de avverget en større brann, sier Jørgensen.

Brannvesenet fikk inn melding om brannen klokken 16.07 lørdag ettermiddag. I løpet avkort tid fikk brannsentralen inn rundt 15 samtidige nødtelefoner om hendelens. Haugaland- og Sunnhordland 110-sentral varslet da både Stord og Bømlo brannvesen. Stord rykket ut til skogbrannen, mens deler av Bømlo brannvesen rykket ut for å opprettholde beredskapen på Stord.

I følge Jørgensen ble rundt ett mål med skog og utmark svidd av. Sivilforsvaret ble også varslet, men da brannvesenet fikk kontroll ble de dimitert.

På et tidspunkt var det også fare for at høyspentmastene til Haugaland Kraft var i fare og Haugaland Kraft ble varslet.

Gunn Margareth Lassesen i Haugaland Kraft opplyser til Hnytt klokken 16.43 at de har stengt av strømmen i de aktuelle mastene.

– 146 av våre kunder er nå uten strøm som følger av brannen, sier Lassesen.

Klokken 1648 melder brannvesenet at de har kontroll over brannen på Huglo.

– Reservestyrken på Huglo er nå på stedet for å gå brannvakt i området.