IMG_0978

Elevene dekket opp til fest for de eldre

På Udland omsorgssenter var det i dag dekket opp med hvite duker, stettglass og blomsterdekorasjoner. Elever fra Karmsund videregående skole stilte mannsterke opp med både kokker og servitører.

HAUGESUND: Elever fra kokk og servitør linjen på Karmsund videregående skole hadde satt sammen en treretters meny til beboerne på Udland omsorgssenter. Menyen bestod av ingredienser og retter som er kjent for de eldre, men med en vri.

– Vi har valgt å servere mindre og fargerike retter. Grunnen til det er at det ser mye mer appetittlig ut.  I tillegg har vi selvfølgelig fokusert på at smakene skal være gode, men også kjente, sier Gro B. Eriksson, kontaktlærer.

Lærerikt for elevene

Det ble servert fiskesuppe til forrett, surstek til hovedrett og creme brulee med brunost, is og rabarbrakompott til dessert.

– Det har vært en veldig spennende dag. Klassen har komponert egne retter, hvor vi har sammen plukket ut retter til å lage denne menyen, sier Morten Ljusnes Ytterøy, elev.

– Det har vært veldig lærerikt. Det kjekkeste har vært å se hvor mye beboerne her gledet seg til maten, og reaksjonene i etterkant, legget elev, Aleksandra Dawidowicz, til.

Selv om Karmsund skole står for det meste av planleggingen og arbeidet, hadde de ikke klart det helt alene.

– Det er at samarbeid med skolens leverandører Haugaland storhusholdning, Tine, Obs, Ringnes, Delico og K-fisk. Likevel må jeg si at vi har noen fantastiske elever som har gjort det meste av arbeidet, sier faglærer Audun Aase.

– Kunne jeg gitt poeng, så hadde jeg gitt full pott

Verken beboerne eller de ansatte på Udland omsorssenter hadde noe negativt å si.

– Det var veldig god mat. Jeg er fornøyd med ungdommen som vokser opp i dag og overtar etter oss. De er kjempe flinke, sier Aldhild Lindø Åsland, beboer på Udland omsorgssenter.

– Maten var kjempegod. Jeg har ingenting å klage på. Kunne jeg gitt dem poeng så hadde jeg gitt dem full pott, sier Gunnar Arne Økland, frivillig fra røde kors.

 Helsefagarbeider som servitører

I tillegg til elever fra kokk og servitør, var det også elever fra helsefagarbeid som hjalp til som servitører.

– Det har vært veldig koselig å servere de som bor her, sier elev, Guro Selsvik Stendal.

– Det er også en veldig god øvelse til vi snart skal ut i lære. Selv om vi ikke kommer til å servere slik som dette i yrket vårt, har det vært kjekt å omgås de vi kanskje kommer til å hjelpe senere, legger elev, Ida Anastasia Wick Rørheim, til.

Ordfører Arne-Christian Mohn var også til stede under middagen.

– Jeg vil bare si tusen takk til Karmsund skole som ønsker å gjøre dette. Det er veldig fint å se denne kontakten mellom to generasjoner, reiser Mohn seg opp å sier etter middagen.