Processed with VSCO with nc preset

Åshild (21) fikk drømmejobben i den norske fjellheimen

– Dette blir en fantastisk sommer.

SOMMERJOBB: Åshild Eikemo Lundh fra Tysvær utkonkurrerte 158 andre søkere da hun fikk jobben som Den Norske Turistforening sin fjellreporter i sommer. Og jobben er enkel; gå i fjellet, møt unge mennesker og fortell om deres turopplevelser.

– Dette blir en fantastisk sommer. Historiene vi dokumenterer vil være der i uendelig tid. Det er en ære å spille en rolle i noe som er så stort og viktig som å dokumentere historien, sier Eikemo Lundh til dnt.no.

21-åringen er sykepleierstudent i Bergen, men har mediebakgrunn. Hun har blant annet jobbet som reporter og videojournalist i TV Haugaland og hun gikk på medielinje på videregående skole. I løpet av sommeren skal Eikemo Lundh skal dekke områdene Austheiane, Jotunheimen med Vinjerock, Sunnmørsalpene og Tafjordfjella.

I følge dnt.no er arbeidet en del av et samarbeid med Norsk Folkemuseum om å dokumentere norsk hytte- og friluftsliv fra 1868 og frem til i dag.