Arkivfoto.
Arkivfoto.

Politipatrulje hindret trolig storbrann

POLITI: Forlatt grillkull kunne trolig startet en større brann natt til torsdag. Snarrådig tenking fra en forbipasserende politipatrulje hindret sannsynligvis at brannen utviklet seg.

– Politipatrulje kom tilfeldigvis over brannen da de kjørte i Salhusveien. De så det røyk fra en hage i området. De var snarrådige og iverksatte varsling og evakuering av to bolighus, sier vaktleder ved Haugesund politistasjon, Håkon Tornes.

Åtte personer ble evakuert fra to boliger og brannen ble slukket.

– Det brant i vegetasjon og et tre i hagen. Like ved var det en del vegetasjon som lett kunne tatt fyr. Hadde dette vart noen minutter til ville dette ha utviklet seg og da kunne det gått virkelig gale, sier Tornes.

Årsaken til brannen er trolig ulmende grillkull etter et grillparty. I hele Sør-Norge er det nå ekstrem skogbrannfare etter flere uker med tørt vær. I hele 110-området som strekker seg fra Bjørnefjorden i nord til Boknafjorden i sør er det innført forbud mot bruk av bål og grilling i naturen. Nattens hendelse skjedde i en privat hage. Tornes mener folk uansett bør tenke seg godt om før de griller.

– Det skal veldig lite til og folk tror gjerne at de har slukket grillkullet, uten at de har gjort det. jeg oppfordrer folk til å tenke seg godt om før de gjennomfører aktiviteter som kan medføre brann, sier Tornes.

Nattens hendelse er anmeldt og det er opprettet sak på forholdet.