Skjermbilde 2018-05-31 kl. 07.58.55

Lille speil på veggen der? Hvem er varmest i landet her

En real hetebølge har truffet landet de siste ukene. Som en konsekvens står varmerekordene i kø. I Etne har det aldri vært varmere i mai enn det det var i Etne, da det ble målt 32,7 grader enkelte steder.

Over hele Sør-Norge har det vært svært varmt. Årsaken til den tidlige sommervarmen er en høytrykksrygg som har bygget opp en del varme. På Vestlandet var det i går flere steder som målte over 30 grader. I Sauda ble temperaturen målt til 31,3 grader. Og det kan se ut som om varmen skal fortsetter å legge et tørt lokk over store  deler av Norge, Haugalandet intet unntak.

I følge Yr.no skal sola skinne over regionen i over en uke til. Langtidsvarselet viser nemlig sol og tørt vær iallfall frem til fredag den 8. juni. Temperaturene varsles å bli noe lavere og varierer mellom 16 og 20 grader.