Skjermbilde 2018-05-31 kl. 17.54.15

Her ryker trossa

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde fikk æren av å kutte den siste trossa som forbandt lekteren til Sverdrup-plattformen til Risøy. I dag ble det nemlig markert at Aibel har fullført jobben ombord på den 22.000 tonn tunge borreplattformen.

HAUGESUND: – Dette er en fantastisk dag som viser at vi har en lys olje- og gassframtid i femti år framover, smiler statssekretær Tybring-Gjedde.

Over 100 gjester fra fjern og nær var tilstede i den steikende varmen mellom Nordsjøhallen og den ruvende borreplattformen på 147 meter.

I videovinduet over kan du se hvordan dagens «Sailaway-arrangement» på Risøy forløp. Dessuten får du se dronebilder av borreplattformen når den taues ut av Karmsundet i retning Stord. Der blir den heist opp på Pioneering Spirit, verdens største fartøy for frakting av konstruksjoner, for deretter å transporteres til Johan Sverdrup-feltet.