Fra venstre: Einar Høyvik, Solveig Høyvik, Lars Falkeid og Gunnhild Haukås.
Fra venstre: Einar Høyvik, Solveig Høyvik, Lars Falkeid og Gunnhild Haukås.

Nå er det slutt for «Melke-Lars»

Lars Falkeid har vært melkebilsjåfør i nærmere femti år og er som en institusjon å regne blant distriktets melkebønder. I dag hadde den 71 år gamle haugesunderen sin siste dag på jobben og vi fikk være med i melkebilen.

TYSVÆR: – Jeg er blitt personlig venn med mange av bøndene på ruta mi, så dette er en vemodig dag, innrømmer den joviale melkebilsjåføren.

Vi ble med da Lars tømte de siste melketankene hos tysværbøndene i dag morges. Et par av gårdbrukerne føler seg så tett knyttet til «Melke-Lars» at de har vurdert å pensjonere seg når den humørfylte haugesunderen gir seg…

I videovinduet over kan du bli med på Lars Falkeids «æresrunde» hos sine mangeårige kunder i Tysværvåg