sx241964

Brannvesenet advarer: – Grilling er kun tillatt i din egen hage

Flere trosser totalforbudet. Nå ber brannvesenet publikum om å respektere reglene.

Like før helga helga ble det innført totalforbud mot all bruk av åpen ild utendørs i 13 kommuner i distriktet. Det lokale brannvesenet har likevel fått meldinger om flere hendelser der folk trosser forbudet i løpet av de siste dagene.

– Dette burde i utgangspunktet være helt unødvendig. Grilling utendørs er kun tillatt i din egen hage, men også der ligger det selvsagt et ansvar. Glør kan fort blåse, og det skal veldig lite til for å starte en brann, sier vaktleder Torgrim Jørgensen ved Haugaland og Sunnhordland 110 sentral.

Det er heller ikke lov å gjøre opp ild på tilrettelagte grill/bålplasser i skogen eller på stranda. Meteorologisk institutt har meldt om «meget stor fare» for skogbrann i over 50 kommuner i landet. Dette gjelder også på Haugalandet der det er meldt strålende sol og over 20 varmegrader hele denne uken. Brannvesenet minner om at totalforbudet gjelder helt frem til det begynner å regne.

– Skogbrannfaren er fremdeles stor, og det kan fort gå gale. Vi ber publikum vennligst om å respektere reglene. , sier vaktlederen.