Blest

BLEST bekreftet til Sildajazzen

SILDAJAZZ: Haugesundsgruppa Blest er bekreftet til årets Sildajazz. Bandet har for anledningen med seg Spelemannsprisvinner Nils Økland og den Irske sekkepipe legenden Mick O’ Brien.

– Mick O’Brien spiller fløyte og sekkepipe, han er født og oppvokst i Dublin der han startet sin musikk karriere som elev ved den berømte Thomas Street Pipers Club. Han opptrer jevnlig som solo artist blant annet sammen med RTE Concert Orchestra, og vil for mange være kjent for sitt samarbeid med Secret Garden og medvirkning på Vamp ́s «Månemannen» album og turne. Nils Økland bands album «Lysning» ble belønnet med unisont strålende kritikker og Spelemannspris i Åpen klasse, skriver Sildajazzen i en pressemelding.

Som vanlig i konsert sammenheng er ensemblet utvidet med Marie Klåpbakken, Halvor Lillesund og Tore Jamne.

Konserten spilles på Staalehuset den 10. august.