OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deltakerrekord for sykkelrittet Haugesund-Sauda

HAUGESUND/SAUDA: Lørdag ble Haugesund-Sauda arrangert for 32. gang.

– I skrivende stund er det 410 påmeldte, som er identisk med deltakerrekorden fra 2011. Erfaringsmessig kommer det alltid noen slengere på selve rittdagen også, skriver Even Emberland fra Sauda Sykkelklubb til Hnytt kvelden før rittet.

Rittet starter ved Amanda Storsenter, henholdsvis med en trimklasse klokken 10. De andre puljene starter fortløpende fra klokken 11.

– En ordentlig sykkelfest

Løypen går ut på E134, hvor rytterne følger europaveien til Knapphus. Her tar rytterne til høyre på Fylkesvei 46 i retning Sandeid og Vikedal. Løypen går deretter gjennom Sandeid og Vikedal til Ropeid, hvor de fortsetter på Fylkesvei 520 til Sauda.

– Alt ligger til rette for en ordentlig sykkelfest. I Sauda blir det spektakulære rammer rundt målgangen med et par tusen tilskuere på oppløpet som heier rytterne i mål. Kombinert med den strålende værmeldingen, satser vi på å skape gode sykkelopplevelser, sier Emberland.

Foto: Ida Waage Hansen