Siste:

OPTIMISME I LUFTA:  Vi ser nå økte investeringer og optimisme på Haugalandet.
OPTIMISME I LUFTA: Vi ser nå økte investeringer og optimisme på Haugalandet.
Arkivfoto: TV Haugaland

Flere arbeidsplasser og økte investeringer

Pilene peker oppover for flertallet av bedriftene i regionen.

NÆRINGSLIV: Det neste året forventes det høyere aktivitet og flere ansatte i bedriftene på Vestlandet. Det kommer frem i SpareBank 1 SR-Banks ferske konjunkturbarometer for mai 2018. Her gir 600 ulike virksomheter tydelige svar.

– Nå skal bedriftene, særlig de oljeeksponerte, vokse, det vil bli flere jobber og det er optimisme i alle fylker. Stigende ordrereserve tyder på at dette er et robust oppsving, melder Sparebank 1 SR-Bank.

Likevel er situasjonen fortsatt utfordrende i deler av offshore- og riggmarkedet. Ledigheten er allerede lav, og svak kronekurs og gode tider i våre naboland bidrar til økt konkurranse om arbeidskraften.

– I en slik situasjon kreves det kløkt, smart jobbing og høy effektivitet for å realisere bedriftenes vekstplaner det kommende året, sier sjeføkonom Kyrre M. Knudsen.