33416915_10155606389732333_6447851045035966464_n (1)

Nå kommer Superlekene til Haugalandet

Nytt idrettsarrangement for utviklingshemmede skal fremme ekte idrettsglede.
HAUGESUND: Superlekene skal arrangeres for første gang i Haugesund fra 24. til 26. august i Idrettsparken. I ettermiddag ble årets idrettsnyhet på Haugalandet presentert under kick off i Deep Ocean Arena.
– Idrettsstevne skal fremme livskvalitet, trivsel og sunn konkurranse for utøvere med særskilte hjelpebehov. Det kreves ingen forkunnskaper for de som melder seg på, og deltakerne får mulighet til å prøve idretter som friidrett, fotball, håndball, innebandy, turn, teppecurling, boccia, ridning, ishockey, svømming og klatring, blir det opplyst i en pressemelding. 
 

Idrettsglede for alle 

Målet er at deltakerne skal få teste ut ulike idretter, og etter hvert benytte seg av det brede idrettstilbudet som finnes i distriktet. Superlekene Haugalandet ble startet etter initiativ fra UNI-K og Rogaland idrettskrets. Stevnet blir arrangert av tilrettelagte bedrifter, idrettslag og kommuner på Haugalandet.
– Superlekene har vært arrangert i Sør- Rogaland siden 2009, og vi har fått god hjelp av ildsjelene på andre siden av fjorden til vårt arrangement. Sammen skal vi skape gode vennskaps og aktivitetsopplevelser, og legge grunnlaget for at enda flere deltar i idrett og aktivitet på fritiden, heter det i pressemeldingen.