last ned (1)

Bjørn Andre Widvey på veg inn i FRI-styret

Får valgkomiteen som det vil, blir Bjørn Andre Widvey valgt inn i styret for FRI, foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

BERGEN: Tidligere redaksjonsleder i TV Haugaland, Bjørn Andre Widvey, jobber nå som seniorkonsulent i Skeivt arkiv ved Universitetet i Bergen, og har opparbeidet seg omfattende innsikt i FRIs arbeid.

– Ja, FRI er en organisasjon som jeg gjennom min nåværende jobb også har blitt godt kjent med historisk sett. Forgjengeren, DNF-48 ble startet allerede i 1950, og har gjennom historien stått i front for å kjempe for rettigheter og likeverd for den skeive delen av befolkningen.

Tidligere milepæler inkluderer vern mot diskriminering, diagnostisering og kriminalisering, og i nyere tid partnerskapslov og senere ekteskapsloven.

Nå er Widvey blitt foreslått som varamedlem til sentralstyret i organisasjonen. Det endelige valget foregår på landsmøtet i Trondheim til helgen. 

– Det er spennende å bli spurt om å delta, og å få være med på å utforme vegen videre og påvirke hvilke saker som skal være viktige framover.