Flere tusen personer deltok under åpningen av årets Handballfestival
Flere tusen personer deltok under åpningen av årets Handballfestival

Avvikler over 1000 håndballkamper og 20000 måltider i løpet av pinsehelga

HÅNDBALL: En skog av mennesker er allerede i full gang med dagens kampprogram. Over alt på det kompakte festivalområdet er det folk. Håpefulle foreldre står langs sida for å heie frem avkommet. Årets Håndballfestival på Stord er inne i sin andre dag.

– Nå koker det noe vanvittig. I løpet av helga arrangeres det nærmere 1200 håndballkamper og det er like over 400 lag som deltar. Det er mye som skal på plass, sier festivalsjef Kjartan Grov.

Festivalen er også svært godt synlig i nærmiljøet. Under lørdagens åpning marsjerer alle deltakerne i paraden som arrangeres i sentrum av Leirvik.

– Jeg blir veldig rørt når jeg ser alle deltakerne samlet på denne måten. For oss er det nesten som 17. mai, forklarer Grov.

Stort sett det som er av håndballklubber fra Hordaland og Rogaland deltar på det som er en av landets desidert største turneringer. For jenten på J11 laget til Kopervik var håndballhelga en gyllen mulighet til være sammen med venninnene.

– Det er veldig gøy. Vi har ikke tapt enda, så vi er svært fornøyd. Nå har vi en kamp igjen og vi håper vi vinner den også, sier Maria Mesøy.

Deltakerlagene blir innkvartert på skoler i distriktet. Jentegjengen innrømmer at det blir sene kvelder i løpet av turneringen.

– Det er klart det blir litt fjasing i løpet av helga. Men det er utrolig kjekt å få være sammen med alle lagvenninne, sier vennegjengen.

I løpet av pinsehelga serveres det over 20000 måltider i spisesalen. 25 håndballbaner er kontinuerlig i bruk og nærmere 6000 personer er innom. Over 400 frivillige er med for å få turneringen i havn. Grov tror ikke at festivalen bør bli særlig større enn det den er nå.

– Nå klarer vi å få dette unna på en god måte. Jeg tror en økning i antall lag vill gitt oss noen utfordringer, spesielt på logistikken. Da måtte vi trolig ha fraktet lagene lenger av sted for overnatting og festivalen hadde ikke blitt like intim som den er nå, forklarer Grov.