last ned (2)

I 2004 lette han der hvor alle andre hadde gitt opp. Det vil gi milliardinntekt til Norge i flere år fremover

JOHAN SVERDRUP: Få personer, om noen, har hatt mer å si for norsk velferd enn haugesunder Hans Christen Rønnevik. Rønnevig har jobbet som geolog i Oljedirektoratet i en årrekke og har i så måte stått bak noen av landets største oljefunn.

I 2004, som leteansvarlig for det svenske selskapet Lundin, begynte han letingen på sørlige Utsira høyden. I 2007 fant han feltet Edvard Grieg. Som en konsekvens av Edvard Grieg-funnet gjorde han i 2010 funnet som vil prege Haugesund og Norge i flere år fremover. Funnet på Johan Sverdrupfeltet på Utsirahøyden i Nordsjøen er nemlig et av de største funnene på norsk sokkel og vil ha en levetid på flere tiår.

Bli nærmere kjent med den levende geologi-legende Hans Christen Rønnevig i denne ukens episode av TV Haugaland-serien om Johan Sverdrup.