Inger Elise Kolstø (t.v) sammen med venninna Elisabeth Kallevik Nesheim. Begge er klar for royalt bryllup. Foto: Privat
Inger Elise Kolstø (t.v) sammen med venninna Elisabeth Kallevik Nesheim. Begge er klar for royalt bryllup. Foto: Privat

– Hele byen koker og det er magisk stemning

WINDSOR/ENGLAND: Slik beskriver karmøybu og royalist Inger Elise Kolstø stemningen i den engelske byen Windsor bare timene før prins Harry og Meghan Markle gir hverandre sine ja. Selv har de stått utenfor slottet i Windsor siden 04.00 lørdag morgen.

– Da var det veldig kaldt, men nå skinner sola og vi står fremst i køen. Dette er helt fantastisk og jeg gleder meg veldig, sier en sprudlende Kolstø på telefon fra England.

Sammen med venninna Elisabeth Kallevik Nesheim fra Vindafjord reiste hun til England fredag for å overvære det kongelige bryllupet. De to er imidlertid ikke ukjent med royale bryllup. Tidligere har de vært med i bryllupene til Mette-Marit og Haakon, Märtha og Ari, Victoria og Daniel, Madeleine og Chris og Carl Philip og Sofia. De var også i prins William og Kate sitt bryllup i 2011. Venninnen innrømmer at det britiske kongehuset er gode på giftemål.

– Er det noe de kan er det bryllup. Hele byen koker og det er en vanvittig stemning. Dette er noe alle burde oppleve. Sikkerheten er på topp og det er over 2500 politifolk som er transportert inn til byen. Samtidig er det skarpskyttere på tak og kumlokkene er sveiset igjen, sier Kolstø.

Gjestene er allerede begynt å ankomme slottet. Selve vielsen skjer ikke før klokken 13 i St. Georges-kapellet. Og som naturlig er har duoen pyntet seg royalt til den store dagen.

– Vi har på oss bunad. Jeg har en Vinterbunad fra Hardanger på meg, mens Elisabeth har på seg en nydelig Rogalandsbunad. Vi har også med oss norske flagg, sier Kolstø.

Som seg hør og bør har de også med seg sjampanje til feiring. Men den skal først åpnes etter at brudeparet har gått forbi.

– Vi kan jo ikke risikere å miste plassen vår her fremme, så vi vil jo nødig gå noe sted, sier Kolstø.