Et av DeepOceans kabelskip. Illistrasjon: DeepOcean Group.
Et av DeepOceans kabelskip. Illistrasjon: DeepOcean Group.

DeepOcean tildelt langtidskontrakt av Equinor 

SUBSEA: DeepOcean AS, et datterselskap av DeepOcean Group Holding BV (DeepOcean) er tildelt en langtidskontrakt for leveranse av Life-of-Field tjenester på Equinor opererte felt. Tildelingen omfatter prosjektledelse og ingeniørtjenester på land og har en fast periode på fem år. Oppstart er satt til januar 2019.

– Med bakgrunn i vårt mangeårige leverandørforhold til Equinor er vi fornøyd med at de nok en gang anerkjenner DeepOcean som en kvalitetsleverandør. Introduksjonen av ny teknologi og digitalisering skaper radikale forbedringer innen denne bransjen, og vår innovative holdning kombinert med lange erfaring og feltkunnskap gir oss muligheten til å tilby spennende løsninger for de subsea operasjonene Equinor har behov for i kommende år, sier kommersiell direktør for subseatjenester i DeepOcean, Rolf Ivar Sørdal, i en pressemelding.

I følge pressemeldingen vil Offshoreoperasjonene benytte ulike skip fra DeepOcean sin skipsflåte. Offshoreoperasjonene kan inkludere Life-of-Field tjenester som standard inspeksjon- og surveyarbeid med arbeids- og observasjonsklasse ROVer, installasjon og bytte av subseamoduler og subsea juletrær med modulhåndteringssystemer (MHS), så vel som scale squeeze-operasjoner og strukturinstallasjoner.