Roxana Soliman (18) og Thomas Sævik (17) fra Haugesund får drømmen oppfylt etter at de er to ble utvalgt som sesongens nye talenter i Stavanger Symfoniorkester.
Roxana Soliman (18) og Thomas Sævik (17) fra Haugesund får drømmen oppfylt etter at de er to ble utvalgt som sesongens nye talenter i Stavanger Symfoniorkester.

Haugesunds-talenter får prøve seg som profesjonell orkestermusiker i ett år

Roxana Soliman (18) og Thomas Sævik (17) fra Haugesund får drømmene oppfylt etter at de er to av kun fire ungdommer som nylig ble utvalgt som sesongens nye talenter i Stavanger Symfoniorkester.

TALENT: Soliman og Sævik går til daglig på musikklinjen ved Skeisvang videregående skole der Soliman spiller cello mens Sævik spiller trompet. I følge en pressemelding konkurrerte de to mot 17 andre musikere og kan nå se frem til et lærerikt år hvor de får prøve seg som profesjonell orkestermusiker.

 – Roxana og Thomas har allerede gjort seg bemerket på cello og trompet, og viser at unge talenter kan nå langt hvis de legger ned mye innsats over tid og har en sterk læringslyst. De føyer seg nå inn i rekken av fremragende talenter som har kapret denne muligheten tidligere, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter i en pressemelding.

De heldige utvalgte får mulighet til å spille på fire orkesterproduksjoner i løpet av konsertsesongen, under strukturert veiledning av musikere i orkesteret. På denne måten får de en realistisk opplevelse av arbeidet som profesjonell orkestermusiker.

– Drømmejobben

Talentjakten er et samarbeidsprosjekt mellom Stavanger Symfoniorkester og Equinor Morgendagens Helter. Prosjektet har som mål å løfte frem noen av Rogalands mest lovende talenter innen klassisk musikk og gi dem en arena hvor de kan utvikle ferdighetene sine ytterligere.  

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg fikk beskjeden om at jeg var en av årets vinnere. Jeg var kjempe nervøs før audition, men når jeg først begynte å spille gikk det veldig bra, sier den 18- år gamle cellisten Solamina.

Siden 2010 har over 170 unge musikere søkt om å bli med i Talentjakten, hvor kun 31 unge talenter fra Rogaland har fått muligheten til å prøve seg som profesjonelle musikere.

Musikalsk kvalitet

– Selv om jeg ikke var nervøs er det alltid spennende å gå på audition, men jeg kom godt forberedt og det ga resultater. Det er virkelig drømmejobben å få spille med et så bra orkester, sier Sævik

De to andre talentene som skal spille med Stavangersymfonien er Aleksander Zetterstrøm på fiolin og Jonas Omland Skjæveland på klarinett.

 Årets jury bestod av Erik Heide (juryleder), Gaute Vikdal og Ida Mo Schanche.

 – Årets talenter er utvalgt i sesongen 2018-2019 på bakgrunn av musikalsk kvalitet og en imponerende og unik vilje til å bli profesjonelle musikere, sier orkesterformidler Ingvild Rosenberg i Stavanger Symfoniorkester i pressemeldingen.