geir tangen

Tangen bokbader to av Sveriges største krimstjerner

LITTERATUR: Under årets bLEST-festival blir det som vanlig arrangert en egen krimkveld. I år får litteraturfestivalen i Tysvær besøk av de svenske krimforfatterne Arne Dahl og Stefan Ahnhem. De to er blant de mest anerkjente krimforfatterne i Sverige.

Arne Dahl, også kjent under pseudonymet Jan Arnald, er oversatt til 32 språk. Flere av bøkene hans er også filmatisert med stor suksess. Da Dahl kom ut med boka «Utmarker» i 2016 ble den av en svensk anmelder kalt «den beste svenske kriminalroman noensinne». 

Stefan Ahnhem har vært manusforfatter innen film og TV, og har blant annet skrevet manus til populære krimserier som Wallander og Irene Huss.  Ahnhem har hittil gitt ut tre bøker om politietterforskeren Fabian Rask. Bøkene har hatt stor suksess og er solgt til 20 land.

De to krimforfatterne skal bokbades av Geir Tangen, som også selv har gitt ut flere bøker om journalisten Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll.

bLEST arrangeres i Tysvær den 7. – 11 november.