Strekker verdens lengste sjøkabel fra Suldal til Blyth

ENERGI: Strøm fra Suldal vil i 2021 kunne fylle engelske hjem. Det er året da strekkingen av verdens lengste sjøkabel skal ære ferdig.

Den 720 km lange undersjøiske strømkabelen mellom Suldal og Blyth i England blir nå strukket under Nordsjøen og sikrer for første gang en direkte strømforbindelse mellom Norge og England.

– Først trekker vi kabelenden i land i Blyth og fester den. Deretter setter et spesialskip baugen mot Rogaland og legger ut de første 70 km av kabelen. I løpet av året skal vi ha lagt 270 km kabel. Vi fortsetter legging på britisk side neste år, og i 2020 starter vi også installasjonen på norsk side, sier prosjektdirektør Thor Anders Nummedal i North Sea Link til nyhetsbyrået Newswire.

Prislappen på kabelen har en prislapp på mellom 1,5-2 milliarder euro.

– Dette er noe vi har planlagt i mange år, og det er en stor begivenhet å se at den første delen av verdens lengste strømkabel nå kommer på plass på havbunnen, sier Nummedal.

I videovinduet over kan du se en reportasje det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire har produsert om kabeleggingen.