Foto: Unni Marie Lien
Foto: Unni Marie Lien

– Jeg trodde ikke mine egne øyne

VINDAFJORD: Da Unni Marie Lien gikk på kirkegården i Ølen for å stelle til 17. mai ble hun sjokkert over synet som måtte henne. Kirkegården var overgrodd av ugress, høyt gress og villblomster.

– Gresset var sikket 20 centimeter høyt og det var ikke et vakkert syn som møtte meg. Jeg kjente at jeg ble irritert over situasjonen, sier Lien.

Selv synes hun det er trist at det skal se slik ut på en gravplass.

– Mange kommer hjem rundt denne tiden og besøker gravplassen for å minnes. Samtidig er det jo liten vits for folk på stelle gravene sine når det ser slikt ut, påpeker Lien.

Hun tok affære og sendte sporentreks en mail til kirkevergen i Vindafjord kommune, Inghart Lasse Tveit. Han beklager på det sterkeste at kirkegården så slik ut da Unni Marie Lien var der.

– Slik skal det ikke se ut og her har det åpenbart skjedd en feil, sier Tveit.

Vindafjord kommune har 14 kirkegårder som stelles. Tveit påpeker at de 13 andre skal se flotte ut. Det var Unni Marie Lien som gjorde ham oppmerksom på kirkegården. Kirkevergen har nå sendt ut mannskaper for å rydde opp.

– De skal være i god gang med å rydde opp, og alt skal se flott ut til 17. mai. Jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage. Dette er uakseptabelt og ikke noe vi kan være kjent med, sier Tveit.