last ned

I år kan barna gå på sommerskole på Vibrandsøy

Redningsselskapet starter opp med sommerskole i Haugesund for første gang. Her kan ungene få prøve seg i båt, lære å fiske og bli drillet i sikkerhet på sjø og land.

HAUGESUND: Ikke før er skoleferien i gang, før sommerskolen starter. Mandag 25. juni kan ungene leke og lære ei hel uke til ende.

– Vibrandsøy er en fantastisk plassering for sommerskole. Der kan ungene komme seg litt ut av byen, til fredelige og rolige omgivelser. Det er i tillegg flotte muligheter for gode sjø- og båtlivsopplevelser, sier Morten Landråk Asbjørnsen i Redningsselskapet i en pressemelding.

På den ukelange sommerskolen får barna sjø- og båtlivopplevelser, og får lære seg sjøvett i tillegg til selv å ro, seile og kjøre motorbåt i trygge omgivelser. I tillegg kan de lære førstehjelp og grunnleggende båtkunnskap som sikkerhet på land og i båt, om flyteplagg, sjøkart, navigasjon, knuter og fisking.

– Gjennom uka lærer de å mestre utfordringer de kan møte på- og ved sjøen, hjemme, på hytta eller rett og slett i hverdagen. Vi ser at barna blir mer sosiale og ansvarsfulle, tryggere på seg selv og høster gode minner fra uka. Det er gøy å se at de mest sjenerte er de som på slutten av uka lyser mest opp. De lærer å ta ansvar for seg selv og passer på hverandre, sier Asbjørnsen.

Vil satse i Haugesund

Redningsselskapet viser til at Haugesund er en by med lange tradisjoner for maritim næring, og at det er på sin plass at de får til en sommerskole her. I første omgang er det 14 plasser på sommerskolen. Dersom dette blir en suksess, er selskapet ikke i tvil om hva ambisjonene for neste år er.

– Vi ønsker å legge opp til flere plasser, og kanskje flere uker, men vi er avhengig av hvordan sommerskolen blir i år. Redningsselskapet har lang erfaring med å ha sommerskoler rundt omkring i hele landet, så dette blir en utrolig god uke hvor elevene får lære å seile, ro, kjøre motorbåt, og knopper og stikk, sier Asbjørnsen.

Vil gjøre sjøvett til allemannseie

I løpet av sommeren arrangerer Redningsselskapet hele 60 uker med sommerskole, ungdomsseilas og ungdomsleir i hele Norge.

– Vår viktigste oppgave er at ingen skal drukne. Alt vi gjør baserer seg på å nå det målet. Vi skal redde liv på sjøen, berge verdier og forebygge. Å gjøre sjøvett til allemannseie er en viktig del av det forebyggende arbeidet. Hvis vi lærer hvordan vi skal bruke sjøen fra tidlig alder, er det større sannsynlighet for at man ikke kommer i en ulykke senere.