MARKED I VEKST: Etterspørselen etter bobiler har økt merkbart i Rogaland i årets fire første måneder, viser nye bransjetall. Foto: Ferda
MARKED I VEKST: Etterspørselen etter bobiler har økt merkbart i Rogaland i årets fire første måneder, viser nye bransjetall. Foto: Ferda

40 prosent vekst i bobilsalget i Rogaland

BOBIL: Sommeren begynner å nærme seg med stormskritt. Det merkes på bobilsalget. I Rogaland viser salgstallene en økningen på hele 40 prosent hittil i år.

– Nye tall for hele bransjen viser at det etter utløpet av april var registrert 51 nye bobiler og 30 campingvogner på eiere hjemmehørende i Rogaland. Det betyr at salget har løftet seg med rundt 42 prosent, sier Torbjørn Øgrey, avdelingsleder på Ålgård for forhandlerkjeden Ferda i en pressemelding.

Også i fjor opplevde forhandlerne at etterspørselen var svært stor, noe som førte til rekordsalg. Totalt var det registrert 170.000 bobiler og campingvogner ved årskiftet var ved årsskiftet om lag 170 000 enheter

Bare i løpet av 2017 ble det registrert 3630 nye bobiler og 2883 nye campingvogner her i landet. I løpet av de fire første månedene i 2018 ble det registrert ytterligere 535 bobiler og 376 campingvogner på norske skilt.

– Mye tyder på at det vil bli satt nye campingrekorder også i år. Spesielt er det et veldig positivt tegn at veksten har startet så tidlig på året, for hovedsesongen begynner jo egentlig først nå i mai, sier Øgrey.