IMG_5044

Nils Eivind tok turen fra Rennesøy for å møte andre bilinteresserte

Bare en time etter åpningen av årets "Right on Bil & MC Mønstring" var parkeringsplassen utenfor Raglamyrsenteret fullt av bil- og MC-entusiaster. 

MOTOR: En av de var Nils Eivind Hanasand fra Rennesøy, sammen med sønnen sin Even og en kompis. Med seg hadde han en Plymouth Sedan med to dører fra 1934. Bilen har også fått seg en tilsvarene henger, som er bygd i likhet med bilen. 

– Bilen kjøpte jeg for rundt fem år siden. Jeg har alltid vært interessert i biler og motorsykler, så da kjøper du det du liker best, sier han og ler. 

Hanasand har deltatt på bil- og MC-mønstringen i Haugesund åtte ganger, og forteller at det er mange som kommer bort for å ta bilder av bilen. 

– Det er mye trivelige folk her, flotte biler og sykler. Det er mange som kommenterer bilen og spør om den, og det er bare positive tilbakemeldinger, sier han. 

Første gang i Haugesund

Right on Bil & MC Mønstring har blitt arrangert i Haugesund i hele 28 år. Amcar Karmsund står bak arrangementet i Haugesund, men Ronnie Krabberød har opphavsretten på navnet «Right On». 

– Første gangen dette ble arrangert var faktisk her i Haugesund, selv om Ronnie er fra Fredrikstad. Nå har han utvidet til 12 treff rundt om i Norge, sier Rolf Vestvik i Amcar Karmsund. 

– Det har alltid gått kjempe bra i Haugesund. Utrolig stor interesse her. Dette er faktisk det treffet i Norge med flest besøk, med tanke på folketallet her, legger Ronnie Krabberød til. 

Motor i blodet

Krabberød forteller at de som kommer er gjerne de med litt motor i blodet, og de som liker å høre at det durer litt ekstra. 

– Folk legger ned mye innsats i bilene og motorsyklene sine. Folk respekterer hverandre sine kjøretøy, og beundrer hverandre sitt arbeid, sier han.

– Juryen er ubestikkelig

På slutten av dagen er det alltid en premieutdeling, der de ti beste kjøretøyene vinner. I tillegg trekker de en «Topp 10 vinner» blant de ti beste. De som vil bli med på å kjempe om en premie stiller seg opp, slik at juryen kan gå rundt å bedømme bilene og motorsyklene. 

– Juryen er ubestikkelig. Hvem som helst kan vinne. Det er ikke hva det er, men hvordan det er som blir bedømt. Du imponerer ikke mer med en Ferrari enn en folkevogn. Og en motorsykkel kan vinne over en folkevogn, sier Krabberød. 

Se bildeserie over.