180513 STEINAR SER DET VAKRE

Steinar ser det vakre i verdens glemte ansikter

Denne jenta blir kanskje bare fotografert en gang i livet. Steinar Sortland reiser verden rundt og fanger virkeligheten på minnebrikka, og få ting rører ham mer enn møter med barn i den fattige verden.

HAUGESUND: Steinar Sortland lever av sveisejobben sin i Nordsjøen, men lever for å fotografere. I friperiodene planlegger han turer til Etiopia, India, Cuba eller Namibia, gjerne til avsidesliggende landsbyer der han treffer mennesker med ansikter som har en historie å fortelle.

Vel hjemme i Haugesund produserer han noen av dem på storformat og selger til kunder som vil ha det lille ekstra på veggen. I fjor solgte han rundt 50 bilder, og mye av pengene går tilbake til dem han møtte ute i verden.

– Det er min måte å hjelpe på. Jeg har jo en jobb, der jeg tjener det jeg trenger, sier Sortland.

Se bilder av mennesker, som kanskje ikke har blitt fotografert, før i videoen over.