Arkivfoto
Arkivfoto

Kun 55 påmeldte – Hårfagrerittet i fare

Mangler både deltakere og folk som vil stille opp på dugnad.

SPORT: Leder av Hårfagrerittet, Jan Erik Søvig er bekymret for fremtiden til sykkelløpet som følge av lav påmelding og få frivillige som vil delta.

På CK Haugaland sin Facebook-side opplyser Søvig lørdag ettermiddag at det kun er 55 påmeldte til rittet som går av stabelen 2. juni. I tillegg har kun to personer meldt seg som frivillige medarbeidere under løpet.

– «Vi har jo merket i de siste årene at det har vært en merkbar nedgang i både deltagelse på lokale ritt og enda færre som vil være frivillig.
Betyr dette at vi ikke vil ha ritt lenger, eller tror vi at det sikkert er noen andre som kan stille opp?», skriver han på Facebook. 

Han viser til at Tysværrittet måtte avlyses for første gang i fjor fordi de ikke hadde nok folk som kunne være med å arrangere. I tillegg er det for første gang gjort modifiseringer av søndagens Sør-Karmøy rundt som følge av for få løypevakter.

Denne bekymringsmeldingen la rittlederen ut på Facebook lørdag ettermiddag.

Hårfagrerittet for siste gang?

Søvig frykter at årets Hårfagreritt kan bli det aller siste.

– «Med mindre dette tallet ikke stiger betraktelig, kan vi med stor sikkerhet si at det ikke er rom for Hårfagreritt til neste år. Det vil etter min mening være et stort tap for regionen vår. Hårfagrerittet har rukket å bli et merkenavn på Haugalandet og Vestlandet. Ville være utrolig synd å miste det, samtid skal en ikke holde på ting som folk ikke vil ha», skriver han og kommer med følgende oppfordring:

– «Så til de av dere som har et hjerte for sykling og vil at vi skal ha et tilbud på Haugalandet. Vær så snill og meld dere på. Enten som deltager eller som frivillig. Sammen kan vi lage de flotteste arrangementer og de fineste minner».