IMG_1720

Inviterer til åpen dag på verftet 

I tillegg til en stjernespekket konsert, kan du også få mulighet til å komme enda nærmere Johan Sverdrup-boreplattformen da Aibel og Statoil inviterer til åpen dag på verftet 26 mai. 

HAUGESUND: – Boreplattformen har vært godt synlig i bybildet over ti måneder, og nå ønsker vi som takk for godt vertskap å gi mulighet for å komme enda litt nærmere giganten og mange av de andre spennende aktiviteter som foregår hos Aibel. Den festlige dagen avslutter vi med en konsert med norske artister med både lokal, nasjonal og internasjonal appell, forteller Aibels prosjektdirektør for Johan Sverdrup boreplattform-prosjektet, Stig Jessen i en pressemelding. 

De to gratis-arrangementene er målrettet hele familien og er en gave fra Aibel og Statoil til hele Haugalandet og andre interesserte fra nær og fjern.

– Vi i Statoil har også satt veldig pris på gjestfriheten som Haugesund by har vist oss de siste årene mens Johan Sverdrup boreplattformen har blitt bygget her hos Aibel. Men når boreplattformen seiler av gårde i slutten av måneden vil vi heldigvis bare si ‘på gjensyn’, ettersom Aibel nå nylig også vant kontrakten om å bygge den neste store Johan Sverdrup plattformen. Så om ikke så mange år vil enda en Johan Sverdrup gigant prege bybildet her i Haugesund, og det er gledelig, sier Statoils prosjektansvarlig for Johan Sverdrup boreplattformen, Lars Håvardsholm. 

Aktiviteter for både barn og voksne

Dørene åpnes på verftet på Risøy klokken 12:00, og frem til klokken 16:00 vil det være ulike aktiviteter for barn og unge på verftområdet. First Lego League kommer blant annet på besøk med millioner av legoklosser, mens Forskerfabrikken introduserer realfagenes finurlige verden gjennom engasjerende eksperimenter.

– Her vil det være mulighet for å se litt nærmere på en rekke av de mange prosjekter som Aibel jobber med for tiden, for eksempel boreplattformen til Johan Sverdrup, som forlater verftet uken etter arrangementet, står det i pressemeldingen. 

Etter aktivitetene på verftet er det bare til å sette turen til Torg-bakken i sentrum. Der blir det holdt konsert fra klokken 18:00 og et godt stykke ut på kvelden. 

– Det vil være et variert program i ulike genrer for både det yngre og litt eldre publikumet. Samtidig er det en god miks av lokale artister og talenter som Henny og Aria, samt de prisbelønte stjerneartistene Seeb og Madcon, som er kjent fra både den nasjonale og internasjonale arenaen.