Skipet "MV Hestia". er bare et av skipene i Wilson-flåten. Foto: Lauterjung
Skipet "MV Hestia". er bare et av skipene i Wilson-flåten. Foto: Lauterjung

Gode tall for Wilson-rederiet i første kvartal 

BERGEN: Bergensrederiet Wilson ASA, som eies av Caiano og kontrolleres av bømlingen, Kristian Eidesvik, viser til resultat som allerede i første kvartal er over halvparten av hele fjorårets, skriver nettstedet Sysla.no. 

 – Markedet fremstår å være inne i et positivt sentiment med underliggende vekst i aktiviteten i Europa. På tross av en unormal kald vinter som har resultert i lavere produksjon og lavere etterspørsel etter blant annet gjødseltransport, har ratene festet seg til et bedre nivå gjennom kvartalet, skriver selskapet i en kvartalsrapport. 

Brutto fraktinntekter steg fra 65,1 millioner euro i første kvartal i 2017 til 67,4 millioner euro i første kvartal i 2018.

Noe som gir rederiet et driftsresultat (EBITDA) på 12,4 millioner euro, opp 70 prosent fra 7,3 millioner euro i første kvartal i 2017. Økningen i inntektsnivå skyldes bedre spotmarked i første kvartal 2018 sammenlignet med tilsvarende periode i 2017. Selskapet ender med et resultat før skatt på 4,7 millioner euro – opp fra knappe 132 000 i samme periode i fjor, skriver Sysla.no.