Skjermbilde 2018-05-09 kl. 11.45.37

Barne- og ungdomsteateret ønsker å kjøpe misjonshuset i Spannavegen. Nå håper de på kommunal garanti

TEATER: Det gamle misjonshuset i Spannavegen i Haugesund er lagt ut for salg. Det har fått Haugesund barne- og ungdomsteater til å børste støv av drømmen om kjøpe sitt eget lokale.

– Dette huset er drømmehuset. Vi har snakket om dette i flere år og nå håper vi at vi får muligheten til å realisere dette, sier styreleder Anne Kjersti H. Larsen.

Målet er å lage et teaterhus i Haugesund der de unge kreative kreftene regionen kan møtes. Og selv om huset enda ikke er på teaterets hender er bruken allerede planlagt.

– Vi kan ha egen improkurs og vi kan åpne opp huset for de som ønsker å stå på en scene. Dette trenger ikke bare være for våre medlemmer, men et hus for alle barn og unge som ønsker å opptre. Jeg er sikker på at vi kan få til noe helt fantastisk her, sier Larsen.

Huset har en stor forsamlingssal med plass til rundt 200 personer. I tillegg har det flere små og mellomstore rom som kan gjøres om til alt fra øvingsrom til sminke- og kostymerom. Tirsdag hadde styret i teateret med seg ordfører Arne-Christian Mohn (AP) på befaring for å vise frem det de mener er drømmehuset.

– Det var et imponerende bygg som beskrives som perfekt for teaterets bruk. Som kommune har vi ikke nødvendigvis penger å støtte med, men vi har som prinsipp at dersom idrettslag og frivillige organsisasjoner som ønsker å bygge sitt eget lokale kan vise til at de har økonomi til å betjene kostnadene så pleier kommunen å stille opp med en kommunal garanti. Jeg kan ikke love noe, men en slik garanti er absolutt noe vi må diskutere, sier Mohn.