IMG_4742

Fartsfylt helg i Vikedal

MOTORSPORT: Det var motor og hestekrefter som stjal oppmerksomheten da 2. runde av Vestlandsmesterskapet i motorcross ble avholdt i Vikedal i helga. Over 60 deltakere sto klar til start, både i bilcross og rallycross. I tillegg kjører de lokale crosskart-førerne et gjesteløp dagen etter deres første NM-runde i Skien. 

– Akkurat nå er det veldig kaotisk her. Det er fullt på parkeringsplassen og tomt i kiosken. Vi har solgt nesten 300 pølser og over 200 hamburgere denne helga, sier daglig leder i NMK Vikedal, Karina Nonslid.

For mens arrangementet regnet bort i fjor var det oppholdt og varmt under helgens runde. Flere hundre tilskuere møtte opp for å følge billøpet.

En av de som folk hadde mest forventing til var nok regjerende Norgesmester Daniel Holten. Han stilte til start med sin Ford Fiesta.

– For meg er det en fin mulighet til å teste bilen før jeg drar til Belgia for å kjøre EM-runde. Jeg har kjørt så mange runder her opp at jeg merker med en gang om noe ikke stemmer, sier Holten.

Mesterskapet trakk til seg førere fra hele Norge. Ailin Vik fra Fitjar var godt fornøyd med helgas runde.

– Jeg har kjørt tre heat og vunnet alle. Nå er det kun finalen igjen og jeg håper jeg kan være med å kjempe om pokalen, sier Vik.

Se bildeserie fra arrangementet i bildekarusellen over