haugaland_tingrett_2

Datterens stil avslørte farens seksuelle overgrep. Nå må han sone i fengsel

Da datterens skrev om de farens seksuelle handlinger mot henne reagerte læreren. Nå er faren dømt av Sunnhordland tingrett til fire års fengsel.

SUNNHORDLAND:  I følge dommen skal den 53 år gamle faren ha utført seksuelle handlinger mot den nå 17 år gamle datteren allerede fra en svært ung alder, da hun bare var fem år gammel. Han skal blant annet ha gnidd en eller flere fingre mot datteren sitt nakne kjønnsorgan. Ved minst en annen anledning fikk han henne til å masturbere seg.

Overgrepene skal ha vært gjentagende og skal ha fortsatt over en periode på flere år. Da jenta hadde et prosjekt om seksuelle overgrep mot barn, skrev hun en stil. Stilen fikk læreren til å reagere og da han spurte jenta om stilen innrømmet hun at stilen var om henne selv. Han kontaktet helsesøsteren på skolen og jenta ble plassert i beredskapshjem.

Faren er tidligere straffedømt og ble i 1991 dømt for blant annet seksuell omgang med barn under 14 år. Hans ferskeste dom er fra 2002 da manne blant annet ble dømt til fem års fengsel for voldtekt. Den dommen var ferdig sonet i 2006. Overgrepene mot datteren skal i følge retten ha startet ikke lenge etter.

Mannen er også dømt for å i 2017 ha sendt nakenbilder av seg selv ved minst to anledninger, til en venninne av dattera. 

Aktor la ned påstand om fem års fengsel i saken, men retten konkluderte annerledes og ga den 53 år gamle mannen en fengselsstraff på fire år.

Han dømmes også til å betale en erstatning på 200 000 kroner til dattera. Venninna til dattera ble tilkjent en erstatning på 30 000 kroner.

Mannen selv erkjente ikke straffeskyld for forholdene.

I følge Stord24 vil mannen anke dommen til lagmannsretten.