arkivfoto
arkivfoto

Asfalt sliter med røde tall

Gatemagasinet Asfalt sliter med omsetningen og hadde et underskudd på over 200 000 kroner i fjor. 

MAGASIN: Gatemagasinet Asfalt har vært en del av bybildet i de flere av de største tettstedene og byene i Rogaland, deriblant Haugesund, i en årrekke. I følge Stavanger Aftenblad må magasinet nå ta grep for å øke salget.

 – Da Asfalt startet opp for snart ti år siden var det nytt og spennende for folk. Mye av salget gikk av seg selv. Nå er Asfalt-selgerne blitt en del av bybildet. Folk tar dem kanskje for gitt, og glemmer å kjøpe? Men det er jo fortsatt like viktig å kjøpe magasinet, sier daglig leder Christine Midbøe til Stavanger Aftenblad.

Magasinsalget har gitt personer med rusproblematikk muligheten til å tjene seg noen kroner ved å selge blader til publikum. Magasinet selges for 100 kroner og kommer ut fem ganger i året. Det er i dag rundt 200 Asfaltselgere i Rogaland.

I følge Aftenbladet falt stiftelsens driftsinntekt med 1,4 millioner kroner fra 2016 til 2017, fra 5,7 millioner kroner til 4,3 millioner kroner. Resultatet før skatt var i 2017 minus 216.000 kroner.