Her mottar Nancy Herz prisen i USA. Foto: The Emerging Young Leaders Award
Her mottar Nancy Herz prisen i USA. Foto: The Emerging Young Leaders Award

Nancy Herz fikk tildelt prestisjefull internasjonal pris

Samfunnsdebattanten og skribenten Nancy Herz har blitt tildelt den prestisjefulle prisen «The Emerging Young Leaders Award» av det amerikanske utenriksdepartementet.

HAUGESUND: Prisen deles ut til unge ledere i alderen 18-24 som har vært engasjert og gjort en innsats for å innføre positiv samfunnsmessig transformasjon.

Prisvinnerne mottok prisen under en seremoni i den amerikanske hovedstaden Washington D.C hvor de blant annet møtte representanter fra amerikanske myndigheter og frivillige organisasjoner. Programmet for den 14 dager lange turen består også i et seminar med unge amerikanske ledere og utveksling av erfaringer.

Herz får prisen som følge av hennes arbeid med skamløsbevegelsen og mot negativ sosial kontroll i samfunnet samt hennes mangeårige arbeidet for menneskerettigheter.

– Dette er en pris som anerkjenner alle som velger å slåss for det de tror på og som fortsetter å kjempe for å gjøre verden til et bedre sted. Jeg er ydmyk og stolt av å være blant så mange flotte mennesker og aktivister som risikerer så mye. Dette er fantastiske mennesker som viser godt lederskap i en verden der de såkalte lederne har bastardisert lederskap, demokrati og menneskehet, skriver Navy Herz på sin egen facebookside i forbindelse med utdelingen. 

Herz er en av ti internasjonale unge ledere som mottar prisen mottok prisen. I tillegg til Nana Herz mottok disse prisen: Diovio Alfath fra Indonesia, Firuz Yogbekov fra Tajikistan, Dania Hassan fra Pakistan, Zina Salim Hassan Hamu fra Irak, Isasiphinkosi Mdingi fra Sør-Afrika, Sara Abdullah Abdulrahman fra Irak, José Rodríguez fra Panama, Tanzil Ferdous fra Bangladesh og Ece Çiftç fra Tyrkia.

Her fra selve utdelingen. Foto: The Emerging Young Leaders Award