IMG_4584

– Dette var blytungt

HAUGESUND: En av de som sleit seg opp Steinsfjellet under dagens bakkeløp var Thomas Finshus.

– Dette var tungt. Jeg mangler litt treningsgrunnlag så jeg løp seinere enn i fjor. Den siste kneika er veldig hard, sier Finshus like etter målgang.

Han var bare en av rundt 50 deltakere som valgte å løpe eller sykle den 4,5 kilometer lange løypa fra Skjoldaveien og opp til Steinsfjellet.

– Det er bakkeløp jeg like best og det blir bare mer og mer populært. Jeg synes derfor det der veldig kjekt at de arrangere dette i Haugesund, sier Finshus som løp opp på 18.16.

Det er andre gang løpet arrangeres. I fjor deltok rundt 200 personer på bakkeløpet fra Kvednatunet, på nedsiden av Stemmen og opp til Steinsfjellet. Arrangør Jan Erik Søvig innrømmer at han er skuffet over årets deltakelse.

– Jeg er imponert over de som deltar, men det er ikke til å legge skjul på at deltakelsen i år er for lav. Hva som gjør det er jeg litt usikker på, men jeg må innrømme at jeg er skuffet, sier Søvig.

Til tross for lav deltakelse i årets løp håper han likevel at det blir et nytt bakkeløp neste år.

– Nå skal vi evaluere sammen med HIL så tar vi en beslutning. Løpet er relativt enkelt å organisere, så jeg håper jo vi skal få det til også neste år, sier Søvig.