IMG_9462-900x444

Vil ha mer sex på sykehjem

– Vi ønsker å legge bedre til rette for sex blant eldre på sykehjem, sier Sveinung Stensland (H).

I dag legger regjeringen frem en stortingsmelding, hvor en av sakene er eldresex. Det er haugesunder og Høyres nestleder i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Sveinung Stensland, som tar opp det tabubelagte temaet.

– For ektepar som ønsker sex på institusjon, er rammene i dag for dårlige. Vi ønsker å legge til rette for at eldre skal ha sex på sykehjem. Dette er tabubelagt og det er derfor viktig at vi i forbindelse med meldingen, benytter anledningen til å sette temaet på dagsorden, sier Sveinung Stensland til VG.

– Bør legge til rette for at de kan fortsette med det så lenge de vil

Høyre vil dermed gjøre det enklere for eldre å ha sex på sykehjem. Når det gjelder konkrete tiltak, foreslår partiet dobbeltrom-garanti til par som ønsker det.

– Eldrebølgen som nå slår er 68-erne og en mye mer frigjort etterkrigsgenerasjon hvor sexfrigjøring var viktig. De har nok i større grad enn tidligere generasjoner, tatt med seg et aktivt sexliv opp gjennom livet og inn i aldersdommen – og det bør vi legge til rette for at de kan forsette med så lenge de vil, sier Stensland til VG.