Hopp til hovedinnhold
FØLER MUSIKKEN: Festivagjengere koser seg på silent disco i Gdynia, Polen. Lørdag blir historiens første stille-disko arrangert på nattklubben Push i Haugesund.
FØLER MUSIKKEN: Festivagjengere koser seg på silent disco i Gdynia, Polen. Lørdag blir historiens første stille-disko arrangert på nattklubben Push i Haugesund.

Nå kommer denne utelivstrenden til Haugesund

– Det kan kanskje virke litt kleint, men vi tror folk kommer til å digge det, sier event manager Ali Athir i Inventum.

UTELIV: For første gang i historien blir det på lørdag arrangert «silent disco» i Haugesund. Konseptet er på full fart inn på nattklubber verden over, og har blitt populært på store festivaler som Coachella i USA. Event manager i Inventum, Ali Athir, ser frem til å invitere haugalendinger på en fest de sent vil glemme ved nattklubben Push på Indre kai.

– Når gjestene ankommer vil de få utlevert et headset med tre forskjellige kanaler som styres av DJ-ene våre. Ellers vil det være helt stille i klubblokalet, forklarer han.

INVITERER TIL STOR FEST: Ali Athir og Inventum kjører bånn gass på lørdag.

– Det blir komisk, knallgøy og folk kommer til å leve seg inn i musikken

Den klare fordelen med konseptet er at man kan skifte musikk dersom man ikke liker det DJ-en spiller. Blir du lei av trap og hip hop, kan du bytte til en egen kanal med kun latinske rytmer. Men det er ikke garantert at dansepartneren din følger takten.

– Det blir komisk, knallgøy og folk kommer til å leve seg inn i musikken på en helt annen måte enn det de er vant med på nattklubb. Det kan kanskje virke litt kleint, men vi tror folk kommer til å digge det, sier Athir.

Coachella-party neste

For anledningen har det blitt leid inn 500 headsets. 18-åringen har troen på haugalendingene vil like «silent disco».

– Det har blitt populært i de store byene, hvorfor skal det da ikke slå an på nattklubbene i Haugesund? Interessen her er kanon, og vi kjører bånn gass med dette forsøket, sier Ali Athir.

Han kan fortelle at det er mye nytt som skjer i utelivsbransjen fremover. Neste helg er det klart for Coachella-party, som også finner sted på nattklubben Push.

– Vi pynter lokalet i ekte Coachella-stil, og lover dødsfete sanger fra topp Djs. Målet vårt fremover er å sørge for at det skal være verdt den hundrelappen det koster å komme inn på nattklubben, sier event manageren.