IMG_4553

Åpnet Haugesund sin tredje filmfestival

FILM: En ny filmfestival i Haugesund for ungdom i alderen 13-18 år så fredag ettermiddag dagens lys da ungdommer fra KFUK-KFUM åpnet historiens først UngFilm.

– Dette er noe vi har gledet oss til lenge. UngFilm skal vise filmer man kan lære noe av og kanskje diskutere. Målet er å skape filminteresse og engasjement gjennom å vise filmer som stimulerer til refleksjon og samtale, sier Tiril Kristine Sortland.

Hun er en av syv ungdommer som siden januar har jobbet intenst med å sette årets filmprogram sammen. Filmene blir vist på Edda som har hjulpet til med å sette sammen et variert filmtilbud.

– Jeg tror film er en veldig viktig formidlingsarena. Dagens unge ser mye film og klarer å leve seg inn i situasjonene. Via film vil man kunne fortelle om et budskap å en plattform som treffer de unge bedre, forteller Elisabeth Nordstrøm i filmgruppa.

Filmfestivalen eies av Kulturkirken Skåre og KFUK-KFUM Forandringshuset. Målet er at UngFilm skal styrke Den norske kirkes tilbud til ungdom i Haugesund blant annet i samarbeid med konfirmantarbeidet og ledertreningen. 

– Jeg fikk høre om et lignende arrangement på Bø, der de bruker film i konfirmasjonsundervisningen. Jeg tenkte at dette var en god idé som vi bør klare å gjennomføre i filmbyen Haugesund, sier kirkeverge i Haugesund, Kjetil Nordstrøm.

Og selv om det er kirken som står bak arrangementet påpeker Nordstrøm at det ikke er religion som står i fokus under festivalen.

– Det viktigste vi kan gjøre her er å få ungdommene til å tenke og reflektere slik at de kan ta egne velbegrunnete valg. Film passer i så måte ypperlig til dette. Film appellerer til følelsene og man får muligheten til å møte rollefigurer som man kanskje kjenner seg igjen i, sier Nordstrøm.

Selv håper ungdommen at årets første UngFilm festival ikke blir den siste.

– På sikt håper vi å knytte film tettere opp mot Den Norske Filmfestivalen, sier Sortland.