OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alt klart for årets Strandryddeaksjon

Lørdag er det klart for den store Strandryddedagen i Haugesund. Fredag kveld la ekspedisjonsskipet S/S Vega til kai i Haugesund.

MILJØ: Skipet forlot Oslo den 2. april og har seilt langs kysten av Norge. De siste dagene har skipet vært i Florø og Bergen, men fredag kveld kom det til Haugesund. Båten er fra 1908.

Strandryddedagen arrangeres for 8. gang i år, og Hold Norge Rent markerer dagen i Haugesund sammen med Strandryddeaksjon Haugalandet og Ragn-Sells.

– Dette er første gang vi legger hovedarrangementet for Strandryddedagen utenfor Oslo-området, og vi gleder oss veldig til å markere dagen i Haugesund, sier daglig leder Lise Gulbransen i en pressemelding.

Dagen blir offisielt åpent av klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Etter åpningen drar Elvestuen til Vibrandsøy for å delta i ryddingen av den bynære øya.

Det blir også dykkeraksjon i Smedasundet med Slettaa Dykkerklubb, Proff Dykk og Haugesund Brannvesen.

– Strandryddeaksjon Haugalandet har gjort en fantastisk jobb med årets hovedarrangement, og vi er svært takknemlige. Vi retter også en stor takk til Ragn-Sells. Uten deres støtte hadde det ikke vært mulig å gjennomføre verken ryddeekspedisjon eller feiring, sier Gulbransen.

Her finner du hele programmet for Strandryddedagen