Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

FK Haugesund sleit seg videre til 3. runde

FKH er klar for 3. runde i cupen etter at de slo 3. divisjonslaget Lysekloster onsdag kveld.

FOTBALL: Lysekloster ønsket å gå rett i strupen på FK Haugesund allerede fra start. Istedenfor var det FK Haugesund som åpnet best. Det resulterte i mye banespill, men ingen store sjanser. Etterhvert våknet imidlertid hjemmelaget og presset FKH bakover.

Etter 10 minutters spill er FK Haugesund heldige da Kristoffer Østervold får sendt i vei en heading fra rundt 10 meter. Ballen treffer så stolpen og går ut.

Det var stort sett det som skjedde den første halve timen. I det 38. minuttet er det imidlertid duket for en oppskriftsmessig ledelse til FK Haugesund. Alexander Stølås trekker seg fri på kant. Får lagt inn til Ibrahima Konè. 18-åringen setter ballen sikkert i mål og 1-0 til FKH.

Uten om målet skapte FKH lite i 1. omgang. Målet satte imidlertid litt fyr på kampen og bortelaget hadde muligheten til å øke ledelsen bare fire minutter senere da Koné klarte å trekke seg forbi Kjetil Hansen i hjemmemålet. Spissen er imidlertid ikke presis nok og setter ballen i nettveggen på åpen mål.

Minuttet før slutt er FKH frempå igjen. Denne gangen er det David Akintola som får muligheten fra kloss hold. Også denne gangen går ballen liek til side for mål og FK Haugesund går til pause med 1-0.

De rundt 500 tilskuerne som hadde tatt turen fikk se et mer aggressivt FKH i starten av 2. omgang. I det 58. minuttet lykkes de godt. Kristoffer Velde er våken frempå etter at Ibrahima Koné forsøkte seg mot Hansen og gir bortelaget 2-0.

De flest trodde at hjemmelaget nå skulle få problemer med å holde følge og at målene ville renne inn. Slik ble det ikke. Lysekloster svarte bare få minutter senere når Stian Dyngeland header ballen kontant i mål bak FKH-keeper Helge Sandvik.

Målet ga Lysekloster fornyet energi. I det 67. minuttet er hjemmelaget nær ved å utligne, men ballen smeller i stolpen bak Helge Sandvik.

Hjemmelaget fortsatte å forsøke, men det ble aldri helt farlig foran FKH-målet og bortelaget hadde bra kontroll det siste kvarteret av kampen.

Dermed avanserte FKH videre til 3. runde i cupen.