Nesten 300 motorsykkelentusiaster brukte fridagen til å kjøre kortesje

Det var ikke bare arbeiderne som markerte 1. mai med tog.

MOTOR: Over hele distriktet ble 1. mai markert med paroler og tog. Men det var ikke bare arbeiderne som gikk i tog. Rundt 300 motorsykkelentusiaster brukte også dagen til å kjøre i tog, eller kortesje om du vil.

– Det er det største arrangementet vi har og det ble en meget fin dag, sier leder i Senior MC Haugaland, Karin Elise Hovland.

Den tradisjonsrike vårmønstringen samler entusiaster fra hele distriktet i en sammenhengende kortesje som begynner i Valevåg og avsluttes i Skudeneshavn.

Foto: Bjørnar Pettersen

– Jeg vil tippe vi har kjørt fra Valevåg i over 20 år. Vi var vel rundt 270 motorsykler da vi startet i Valevåg klokken 13. Da vi stoppet i Aksdal kom det flere til før turen gikk nedom Haugesund sentrum, sier Hovland.

Kortesjen strakk seg flere hundre meter. Syklene varierte like mye som sjåførene på dem. Samholdet og mangfoldet i MC-miljøet er noe Hovland velger å trekke frem.

– Her er det plass til alle, stor som små. Vi er et stort felleskap som holder sammen. Denne typen arrangement viser variasjonen blant motorsykkelfolket og alle er velkomne, sier Hovland.

Etter en kjapp tur nedom Haugesund sentrum gikk turen videre til Skudenes.

– Vi møtte mange tålmodige og hyggelige bilister på veien og jeg er veldig glad for alle som stiller opp, sier Hovland.

I videovinduet over kan du se hvordan det så ut da kortesjen passerte Aksdal i Tysvær kommune.