Ingrid Leifsen var godt fornøyd med helgas resultater i Aberdeen. Foto: Privat
Ingrid Leifsen var godt fornøyd med helgas resultater i Aberdeen. Foto: Privat

– Jeg er superfornøyd

For 16 år gamle Ingrid Leifsen ble helgas internasjonale svømmestevnet i Aberdeen en stor opptur.

SVØMMING: Haugesundsvømmeren deltok i sitt første skikkelige internasjonale stevne denne helgen. Det endte med ett gul, en sølv og en fjerdeplass.

– Jeg er kjempefornøyd med løpet mitt og jeg traff veldig godt på formen, sier ungjenta.

På 50 meter fri ble det gull med tida 26,79 sekunder. Det ga ny pers og er kun fire tideler under sommerens krav til junior-EM i Helsinki i juli.

– Det var nok min siste sjanse til å kvalifisere meg denne helga. Det er klart at EM var et mål, men kravet er vanskelig. Jeg er likevel fornøyd med prestasjonen. Jeg har tross alt forbedret tiden min med over et halvt sekund dette året, sier ungjenta.

Saken fortsetter under bildet

Fra venstre: Helene Vestre, Ingrid Leifsen og Mari Nilsen. Foto: Privat

På den doble distansen, 100 meter fri, ble det sølv. 200 meter fri endte med 4.plass.

Svømmeren fra Haugesund Svømmeklubb var en del av en større lokal kontigent under University of Aberdeen International Open.

Fra Karmøy Svømmeklubb vant Alexander Henning Grønfur både 50 meter rygg og 50 meter fri. Han fikk også pallplass (2.plass) på på 50 meter butterfly og på 100 meter rygg (3. plass).

14 år gamle Johan Instebø vant 50 meter rygg og havnet på 3.plass på 100 meter rygg, mens 18 år gamle Kristoffer Samuelsen ble nummer tre på 100 meter rygg.